Babymassasje

Kurs start: 4. mars 2024 kl 12:00 – 13:00

5 ganger

Hvor: RenBalanse, Nedre Bakklandet 58a, 7014 Trondheim

Berøring er noe av det vakreste som finnes, og det er sterkt. Mellom foreldre og barn, mellom to mennesker. berøring er livs viktig.

Babymassasje er så vakkert!

  • Massasje på barna våre være en viktig bidragsyter til å gjøre barna våre sterkere,
  • Mer respekt for sin egen kropp,
  • De kan oppleve å mestre å roe seg selv lettere.

Listen er lang så det er bare å sette i gang. Men hvordan spør mange?

Photo by Andreas Wohlfahrt on Pexels.com

Det beste er å delta på kurs.

Et fysisk kurs bør gå over minst 5 ganger

Det er viktig at du prøver å følge kursene med minst en ukes mellomrom og øver hjemme så ofte du kan, før du går igjennom neste kurs del.

  • Ta med noe som barnet kan ligge på.
  • Olje får du av oss. Men du kan ta med din egen om du vil.
  • Ekstra skift, vi masserer uten bleie.

Spør alltid barnet om lov til å massere barnet, selv om de enda ikke kan kommunisere med deg

les viktigheten her, de lærer respekt for egen kropp

Når kan du begynne med massasje av barnet ditt?

Du kan starte med baby massasje så fort barnet er født, hvis de er for tidlig født spør legen din. På kurs kan du komme når du føler du er klar for å bli med på kurs. Men helst før barnet begynner å krabbe. Men det går bra etter det også. Ta da med egen dukke du kan øve på😜

Hvor lenge skal man massere?

På kurset masserer vi maks 30 min men vi bruker ca en time per kurs gang. Massasje gir sterkt inntrykk på en liten kropp så bare 30 min per dag er nok, og ikke gjøre ande ting som gir mye inntrykk samme dag. Som å ha mye besøk, gå på barseltreff, andre baby aktiviteter som baby sang, babysvømming etc.

Olje

Bruk en organisk kald presset olje, det kan godt være en du har på kjøkkenet. Det du skal passe på at du ikke bruker er mineralolje også kalt: medisinisk hvitolje, parrafinum, parrafinim liquidum. Dette tetter porene og huden får ikke puste, sjekk innholds fortegnelsen på oljen du kjøper.

Hvor

Helst på gulvet slik at barnet ikke kan falle ned noen sted. Stellebord er ikke særlig bra, særlig når barnet begynner å bli eldre og kan snu og vri på seg. Du ønsker ikke å komme i en situasjon der du har for glatte hender til å holde igjen… Hvis du klarer, sitter du med beina utstrakt rundt babyen slik at du lager en kant rundt barnet for trygget. Er du ukomfortabel i den stillingen kan et sammen rullet håndkle eller teppe gjøre samme nytten.

Hvordan

Det beste er å ta litt olje (en krone størrelse mengde er passe) i hånden og ta på barnet ditt, det trenger ikke være en oppskrift, men ønsker du det er det beste å være med på et kurs. Karina på RenBalanse er sertifisert babymassasje instruktør fra International Association of Infant Massage(IAIM) og medlem av BIN. På nettsiden til BIN – forbundet Babymassasje i Norge finner du liste over kvalifiserte instruktører som holder kurs. Det er strykninger som gjelder. Hold og ta på barnet med så stor håndflate som mulig til enhver tid, ikke fingring og pirking.. Kjærlig berøring! Sliter barnet ditt med kolikk kan massasje på magen hjelpe, men ettersom vi ikke egentlig vet hva kolikk kommer av er dette selvfølgelig ingen garanti. Ta kontakt med en sertifisert instruktør for nærmere hjelp for akkurat denne problematikken.

Hvis du ikke bor i nærheten av en kursholder så ta kontakt me oss for mulig online kurs live. Slik at du likevel skal få lære noen grep som kan hjelpe deg føle deg trygg på det du gjør. Det vil bli via Zoom.

Babymassasje er strykninger med myke hender.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Massasje på eldre barn

Jeg må takke Birgitt Semundseth og hennes prosjekt Barnas plattform. Det er her inspirasjonen til denne siden kom.

Jeg har en sønn som ikke trivdes direkte på skolen. Han var som de fleste gutter aktiv, hadde mange venner men han fant ikke roen med skolen – det var liksom ikke for han. Min kollega Vigdis anbefalte meg å sjekke ut Barnas plattform. Jeg tenkte at jeg skulle delta på kurs men så kom Corona pandemien og alt ble stengt. Vi hadde mye tid en den perioden alt var stengt så jeg deltok på på nettkurs i steden. Dette var veldig bra og verktøyene gav mening. Min sønn fikk «babymassasje» igjen i en alder av 9 år. Jeg gjorde ikke helt som Birgitt hadde instruert ettersom massasje kan jeg jo… men det ble massasje på armene, eller beina, eller ryggen. Etter hva gutten ønsket seg!

Da skolen begynte igjen fikk jeg tilbakemelding om at min sønn var roligere og virket gladere på skolen. Programmet Barnas platform og verktøyene med blant annet massje hadde virket. og nå trives han mye bedre på skolen og med seg selv. Han er ikke så sint lenger.

Er barnet ditt uttilfreds? Sint? Oppfarende? Får ikke roen i seg?

Prøv Barnas palttform! Og begynn med massasje for eldre barn. Det trengs bare noen få minutter hver kveld!