Trening

Mange bruker jogging som sin treningsform. Dette er jo bra men det kan bli litt ensidig sammen med for eksempel en kontor jobb.

Det kan bli nødevendig med litt ekstra trening av hele kroppen. Nedenfor vil du finne noen linker til endel av våre mentorer og venner som har gjort det enkelt for oss å få litt hjelp til trening og øvelser som kan hjelpe.

Særlig vil Karina takke Lisa Howell, en fysioterapeut fra Australia som hun virkelig setter pris på. Hun har et så stort hjerte og deler så mye av seg selv. Hennes tanke-sett og kritiske blikk stoler jeg på, og håper dere også kan få glede av hennes kunnskap.

Photo by Samuel Silitonga on Pexels.com

Vil du ta utfordringen å lære noe nytt?

Photo by Ahmet Sali on Pexels.com

Pustekurs

I løpet av denne 6 ukers workshopen kommer vi til å jobbe med å øke din totale tilgjengelig lunge kapasitet (ATLC, available total lung capacity). Kapasiteten din vil måles med et spirometer i begynnelsen og slutten av workshopen. For å øke din ATLC kommer vi til å jobbe med fleksibilitet og styrke i åndrettsystemet.

Clara

Qi Gong

I løpet av 8 uker vil du få få trene Qi Gong med Clara. Qi Gong er en gammel kinesisk kunst for å forbedre kroppens energi. Det inkluderer sakte bevegelser, meditasjon og kontrollert pust.

Photo by Laura Garcia on Pexels.com

Babymassasje

Bli med på babymassasje kurs .

Berøring er noe av det vakreste som finnes, og det er sterkt. Mellom foreldre og barn, mellom to mennesker. Berøring er livs viktig. Massasje på barna våre kan være en viktig bidragsyter til å gjøre barna våre sterkere, ha mere respekt for sin egen kropp, de kan oppleve å meste å roe seg selv lettere. Listen er lang så det er bare å sette i gang.

Tips og øvelser:

Balanse

Stable kroppen på plass, kjenn at alt henger på plass slik den skal. Da vil vi ha god balanse. God holdning er ordet vi kjenner til og er dette på plass så fungerer kroppen på best mulig måte. Hvordan kan vi trene dette?

Finn ut mer

Styrke

Styrke vet vi alle at vi trenger, men den styrken jeg ønsker mest for meg selv og andre er den gode indre styrken «core», kjerne muskelatur styrken. I dans bruker vi ordet «senter» og dette synes jeg er et god begrep og det henger bra sammen med balanse.

Finn ut mer

Tøyning

Smidighet, tøyning er ord som de fleste ønsker at kroppen skal ha men den er ikke så mange som gjør noe med dette. Tradisjonelle tøye øvelser synes mange er kjedelig og de kjenner ikke noe forbedring så mange hopper over denne delen av treningen. Men det er ikke den tradisjonelle tøyningen jeg øsnker at flere skal på øynene opp på, et smidig Fascia system tror jeg de fleste vil ha mest glede av.

Finn ut mer

Følg våre venner og mentors egen sider:

Covid-19 helse anbefalinger hos oss når du kommer på kurs:

  • Føler du deg syk eller dårlig så hold deg hjemme! Dette gjelder ikke bare Covid, men også andre former for smittsom sykdom (forkjølelse, influensa osv). Vi vil at du skal føle seg helt frisk for å delta på våre kurs eller arrangementer.
  • Det er ingen som ønsker å bli smittet av noe som helst og alle har et ansvar for å redusere smitte omfanget. Vi har flere kunder på klinikken som har dårlig helse fra før, så ta ansvar både for egen og andres helse.
  • Personer som snufser, hoster eller nyser vil kunne bli bedt om å forlate våre lokaler.
  • Meld gjerne fra til instruktør eller til klinkken om du har blitt syk eller har vært vært i våre lokaler rett før du ble syk med covid-19. (Det gir folk en mulighet til å teste seg selv) . Du kan være anonym.