Pustekurs – avslapning etter ønske

Kurset er delt i tre moduler, med ulike fokus på hvert kurs.

Breathology workshop

Photo by Yan Krukov on Pexels.com

Relax on demand

Modul 2

I løpet av denne modulen som går over 6 uker, kommer vi til å øve på «Relax on demand». Du vil lære teknikker brukt av fire gangers verdensmester i fridykking og verdensrekordholder Stig Severinsen. Dette kan være nyttig for deg som driver med fridykking og ønsker å øke din bunntid, for å roe seg selv ned før krevende situasjoner som jobb, eksamener på skolen, konkurranser, angst og stressfulle situasjoner, eller for å hjelpe senke ned stressnivået i hverdagen.

Gjennom hver leksjon lærer vi nye øvelser og får en bedre forståelse av vår egen fysiologi. I løpet av de 6 ukene skal vi forsøke å redusere oxygen-forbruket i kroppen slik at vi trenger å puste kun 1 gang i minuttet. Ekstrem treg pusting er kun mulig om man mestrer både tankene og emosjonene sine.

Praktisk informasjon

Teorikveld

Teorikvelden er påkrevd for deltakere uten tidligere Breatheology-trening.

  • 29. januar 2024 19:30 – 21:30

Praksis

Deretter møtes vi seks mandager fra kl. 20:15 til 21:30:

  • 5. februar
  • 12. februar

Vinterferie, ingen trening den 19. februar

  • 26. februar
  • 4. mars
  • 11. mars
  • 18. mars, kl. 19:00 – 21:30 avslutning på Havet arena

Vi skal bruke pusteteknikker sammen med kuldeeksponering. Vi leier en badstu på https://www.havetarena.no/ og skal ha tilgang til både kaldt og varmt. Det er ingen krav på erfaring med verken varme eller kuldeeksponering. Workshop-prisen inkluderer tilgang til badstu.

Øving: Mellom hver praksis får du noen øvelser å jobbe med. Det anbefales å øve ca. 10 minutter 3 ganger i uka, men du bestemmer selv mengden av hjemmetrening mellom hver økt.

Utstyr: Ta med komfortable klær som ikke strammer rundt magen. Vi har yogamatter og blokk til utlån, men du kan ta med eget utstyr hvis ønskelig. Du kan også gjerne ta med et tynt teppe.

HVA ER BREATHEOLOGY?

Breatheology er et fantastisk sett av verktøy og teknikker fra tre spesifikke områder:

  • Kunsten og vitenskapen om pustestyring og yoga
  • Forskning på menneskelig fysiologi og nevrologi
  • Moderne sportstrening og FLOW-psykologi

Gjennom opprettelsen av Breatheology-metoden utviklet Stig et transformasjonsrammeverk for å dele sin kunnskap og intuitive forståelse av disse verktøyene på en måte som kan komme alle til gode.

I Breatheology fokuserer vi på å bruke riktig pusteverktøy til rett tid på riktig måte!

Du kan lese mer om metoden på breatheology.com/the-breatheology-tools

ER BREATHEOLOGY RIKTIG FOR DEG?

Jonathan ønsker å tilby Breatheology fordi bevisst pusting og mindfulness er gode verktøy for deg som ønsker å holde pusten lengre. Men workshopen er for alle, enten du har erfaring innen fridykking, eller ikke.