Pustekurs

Breathology

Sertifisert instruktør


Når

Mandager

Oppstart neste kurs: 29. januar 2024

Avsluttes etter en teori kveld og 6 ganger praksis


Når: Madager

Tid: kl 20:10 – 21:30

Sted: RenBalanse, Nedre Bakklandet 58a

Pris: 2200,- for 6 uker (+ en dag med teori, bare første gang)


TA KONTAKT. MED Jonathan:
e-mail: hello@pustenerd.no

BREATHEOLOGY MODUL 2
RELAX ON DEMAND

I løpet av denne workshopen kommer vi til å øve på «Relax on demand» (som Stig pleier å si). Du vil lære teknikker brukt av 4 ganger verdensmester i fridykking og verdensrekordholder Stig Severinsen. Dette kan være nyttig for deg som driver med fridykking og ønsker å øke din bunntid. Avslapning og lav puls er avgjørende for fridykking. Disse teknikkene kan også brukes for å roe seg ned før krevende situasjoner (jobb, eksamner på skolen, konkuranser, angst og stressfulle situasjoner).

Målet: Gjennom hver praksis lærer vi nye øvelser og får en bedre forståelse av vår egen fysiologi. I løpet av de 6 ukene med praksis skal vi forsøke å redusere oxygen forbruket i kroppen slik at vi trenger å puste kun 1 gang i minuttet. Ekstrem treg pusting er kun mulig om man mestrer både tankene og emosjonene sine.

Kurs som kommer fremover:

BREATHEOLOGY MODUL 3
HOLD PUSTEN!

I løpet av denne workshopen kommer vi til å øve på å holde pusten. Dette kan være nyttig for deg som driver med fridykking og ønsker å øke din bunntid eller driver statisk apnea. Men kurset er også til deg som ønsker å få helsegevinster av å trene på pustehold. Har du ikke nok luft når du går opp trappa, eller du ikke klarer mellom-intensitetstrening kun ved å puste gjennom nesa? Da kan du få gode effekter av å trene din CO2-toleranse

BREATHEOLOGY MODUL 1
ØK DIN LUNGEKAPASITET

I løpet av denne workshopen kommer vi til å jobbe med å øke din total tilgjengelig lunge kapasitet (ATLC, available total lung capacity). Kapasitet din vil måles med et spirometer i begynnelsen og slutten av workshopen. For å øke din ATLC kommer vi til å jobbe med fleksibilitet og styrke i åndrettsystemet.